Sannasabina

Banoffe-Paj

I helgen gjorde vi en jättegod paj som jag inte vågat testa innan men gud så god den var och enkel tog typ en kvart =)

Här är receptet:

Botten:
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning:
1 burk söt kondenserad mjölk
2-3 bananer
2 dl vispgrädde
1-2 Dubbeldaim
Ta bort etiketten på burken med den kondenserade mjölken, lägg i burken i en kastrull och fyll på med vatten tills burken är helt täckt. Låt koka utan lock i ca. 3 timmar och fyll på med vatten varefter det kokar bort.
Under tiden som burken kokar kan man  göra botten. Kör digestivekexen till smulor i en matberedare, smält smöret, tillsätt det och kör ihop det med smulorna. Tryck sedan ut det hela i en springform på ca. 24 cm och ställ kallt tills det är dags att fylla bottnen.
När burken kokat färdigt läggs den i kallt vatten en liten stund för att svalna. Öppna den sedan och bred ut kolan i pajskalet. Skiva bananerna och lägg ut dem över kolan, vispa grädden och bred ut den över alltihop. Dekorera pajen med grädde och daimen som du hackat grovt! Låt pajen stå i kylskåpet tills det är dags att njuta av den.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats